Елена Печерская. Народные жалобы

Лайма Дебесюнене
Elena Pecerskaja. Liaudies skundai

Choras:
Rusios zemeje, draugai,
Vis prasteja reikalai!

Balsas 1:
Buvo netgi neseniai
Visgi puikus daktarai.
O dabar, jei susirgai,
Tau pades tiktai dievai!

Choras:
Rusios zemeje, draugai,
Vis prasteja reikalai!

Balsas 2:
Pakeliui i sventyklas
Randam paliktas siuksles...
Jeigu suktelsi: „Stabdyk!“,
Lig ausu tik aptaskys...

Choras:
Rusios zemeje, draugai,
Vis prasteja reikalai!

Balsas 3:
Aisku jau seniai isties:
Nieks neturi cia vertes!
Netgi galva tau nuraus,
Jeigu negeri alaus!

Choras:
Rusios zemeje, draugai,
Vis prasteja reikalai!

Balsas 4:
Jeigu tu vagis esi,
Nutartis tau nebaisi.
Reikia valandoj skirtoj
Buti vykdomoj valdzioj!

Choras:
Rusios zemeje, draugai,
Vis prasteja reikalai!

Balsas 5:
Kienas zolemis apaugs –
Astrus dalgiai jas ispjaus!
Regis, kalbant apie tai,
Turi likt vien stagarai!

Choras:
Rusios zemeje, draugai,
Vis prasteja reikalai!

Оригинал находится здесь:
http://www.stihi.ru/2016/06/30/1736