Земле, Батькiвщино моя

Мария Верховинина
Земле,рідна,калинова сторона,
Квітуча прекрасна, мов веселка ясна.
Золотистими хлібами та лісами багата,
Земле, Батьківщино,- моя рідна мати.

Тебе моя рідна, не можна продавати.
Тут батьки кохалися, жила моя мати...
Тут я розвивалась, в любові зросла,
Україно люба, рідна сторона!

Я завжди з любов’ю дивлюсь навкруги,
Рясним цвітом квітують сади,
Пишні абрикоси рясно зацвіли,
Тут моє кохання, тут ростуть сини.

Земле,найдорожсі спогади,-тобі.
Я тебе ціную, тут спочивають батьки.
Ти-початок світлого, кращого життя,
Земле, ти надія, наше майбуття.

Ворог не здолає ніколи у житті,
Наша кров гаряча,-впораємось ми.
Сльози та радість предків ти увібрала
Найдорожче в пам"яті все закарбувала.