А вот резо - король марионеток...

Сергей Кишкинский 3
HERE REZO COMES – KING OF PUPPETS…
Bulat Okudzhava, 1996
(Devoted to Rezo Gabriadze) 

Here Rezo comes – king of puppets,
His taste is nice, his fingers are the finest.
The puppets are created of his rib.
They are imbued with charity and quip.

People in turn are in the hands of God,
Though  no one can see His hidden threads…
We are the same as puppets, in a word!
Do not delude yourself with freedom, dear gents!

А BOТ РЕЗО – КОРОЛЬ МАРИОНЕТОК...
Булат Окуджава, 1996
(Посвящается Резо Габриладзе)

А вот Резо - король марионеток,
чей тонок вкус и каждый палец меток.
Марионетки из его ребра.
В них много и насмешки, и добра.

И нами управляет Провиденье,
хоть ниточек и скрыта череда...
Но как похожи мы! Вот совпаденье!..
Не обольщайтесь волей, господа!