ПЪТ. Vesna Velianovska

Радко Стоянов 2
Небото се отвори
и почна да пага.
Jaс ги испоружив рацете
да го пречекам, па
на раменьа го ставив,
тамо да почива.
Се разбудив.
Го кревам погледот
и сонливо мислим:
Сепак, моjoт пат води кон тебе, Небо.

ПЪТ
Превод: Радко Стоянов

Небето се отвори
и почна да пада.
Аз си протегнах ръцете
да го причакам, пък
на рамене го оставих,
там да почива.
Разбудих се.
Извивам поглед
и сънливо мисля:
Все пак моят път води към тебе, Небе.