Виччысим ми гожем... на языке коми

Александра Сарыева
Виччысим ми гожем, виччысим.
А сы пыдди усис еджыд лым...
Усис еджыд лым, да кэйдэдiс,
быдмысь веж туруныс еждэдiс.

Кор нин гожем бара локтас татче?
Кор нин шоныд лоас войвылын?
Дзоридзьясэн вевтьысяс став муыс,
кэть нин эти тэлысь оз усь лым?

Виччысим ми гожем, виччысим.
Шоныд кэм-пась боке сайедiм,
кокни кэм-пась ставэн лэсьэдiм-
видзедам, а усе еджыд лым!

Шондi петiс, да и лымйыс сылыштiс,
веж туруныс ёнджыка на чеччыштiс,
еджыд лымсэ еджыд войяс вежисны,
радейччысьяс берег доре петiсны!

Кор нин гожем бара локтас тачче?
Кор нин шоныд лоас войвылын?
Дзоридзьясэн вевтьысяс став муыс.
кэть нин эти тэлысь оз усь лым!