Чай юэм. на коми языке

Александра Сарыева
Дас вит чашка чай юыштi-
сьо"лэм вылам кокнимыштiс.
Дас квайтэд чашка оз то"р-
гашке,милэй локтас бо"р.
   Виччысян,да вой он узь.
   а вoйыс узьтэг-бура кузь.
   Сэсся лунбыд висе юр-
   а таысь, эське, чайыс бур.
Бара,гашке,бурдэччыгмоз
пара чашка чай юны?
Тадз и рытыс о"дйе воис-
милэйлы по"ра локны.
   Рытбыд пукала-виччыся,
   ко"йдыштiс нин самвар бо"к.
   сьо"ло"м висьмытэдз пукалi,
   вайлы, друге, о"дйе лок!