Шыр. на коми языке

Александра Сарыева
Унмовсьны эг вермы дыр-
гыжедччис шкап йо"рын шыр.
Шырлэн ичэтик ёсь ныр
исалэма шкапысь сыр.
Сувтi ,восьтi шкаплысь жыр-
абу нин некутшем шыр.
Кынми, водi пырысь пыр,
со"мын узем эз ло дыр.
Кыла,ко"нке бара шыр
гыжедче, да корсе сыр.
Чеччи, хватитi нянь зыр,
да бара восьтi шкаплысь жыр.
Шырыс петкедлiс ёсь ныр,
да сырнас пышйис пырысь пыр.
Аски налькъяс тэча тыр,
медым шедасны став шыр.
Кычедз став шырыс оз быр-
ог ньо"б лавкаысь ме сыр!