Москва карсянь. на коми языке

Александра Сарыева
Москва карсянь ок, и ылын Изьва сиктным сулалэ.
Сьо"д  во"р  шо"ртi  ок, и ылэдз Изьва юным кылалэ.
Карсянь ылын ко"ть ми олам-ог на и гажтэмалэ.
Го"стьяс волывлэны милань, самолёт на пуксьыллэ!
Кор пуксьылiс самолётыс-то"дмалiсны быдлаын:
танi миян олэм пуэ-оз ков олэм мо"длаын.
Висьталэны йо"зсьянь ылын, тайгаын, по", ми олам.
Чужан мулы, чужан сиктлы зэв на ёна ми колам!
Медым водзе самолётъяс пуксяласны Изьваэ,
да сэсся некор оз думайтны, мый локтэны тайгаэ!
Москва карсянь ок, и ылын Изьва сиктным сулалэ!
АЛРОСАлэн самолётыс бара тай нин лэбалэ!
2012 год