Ог на тод. песня на коми языке

Александра Сарыева
Ог на то"д тэ кытэн олан,
ог на то"д кыдз шуэны.
Со"мын то"да- тэ мен колан,
вoяс тэтэг колены.
Век нин быдлаысь ме корся
тэнэ-югыд шондiэй.
Век нин во"тъясын ми тэкед
ветлэдлам киысь-кие.
       припев:
   То"дмала, кор тэнэ аддза,
   видзедла ло"з синъясад.
   Синъяс висьталасны ставсэ-
   оз и ковны кывъясыд.
Радейта ме тэнэ ёна,
менам мича дзоридзей,
муслуныс сы мында менам-
кыдз и ваыс саридзын.
Ас доысь ме тэнэ ог лэдз,
да тэ и ачыд сэк он мун.
Аддзан кыдзи менам муслун
крепме тэлань лунысь-лун.
        припев:
Со"лэм вайедас тэ доре,
сьо"лэм ачыс аддзас туй.
медым водзе воысь-воэ
ортчен во"лi кык коктуй.
2011год