Изйыс оз тыдав. Уральские горы. песня на коми язык

Александра Сарыева
Талун Изйыс оз и тыдав-кымрасялэ да.
Печораыс оз же кылав-ывла ко"дзыд на.
       припев:
      Ко"ть тэ видзед,ко"ть тэ ин-
      тон Изсэ он адзы.
      Ко"ть тэ виччысь, ко"ть тэ ин-
      тон йиыс оз во"рзьы.
Берег дорын сулала, сьыла ньо"жиник.
Ко"нке ылын муса зон зэв на томиник.
       припев.
Джуджыд крежсянь Изсэ адза гашке, мо"дасыв.
Да неужели муса зонмэс дыр на ог адзыл?
       припев.
Тулыс воас-йиыс мунас, луныс сэзьдыштас.
Изйыс тыдовчас ю сайсянь,да милэй локтас.
2004год