Тимко Падура. Эй, соколы

Семен Вайнблат
Hej, la falkoj

Ukraina popolkanto

Teksto de Timko Padura

Kie estas akvoj nigraj,
Jxus forrajdis kozako vigla.
Ploras povra junulino -
Lasis li Ukrainion.

Refr  Hej, hej, bravaj falkoj,
Preterflugu montojn, stepojn, valojn,
Dzinj, dzinj, sonorileto!
Mia stepa alauxdeto!

Hej, hej, bravaj falkoj,
Preterflugu montojn, stepojn, valojn,
Dzinj, dzinj sonorileto!
Mia stepa dzinj, dzinj, dzinj!

Nun, nun kor’ doloras
Pri la kara lando mia.
Nun, nun  koro ploras -
Gxin ekvidos mi neniam.
Refreno:

Ploras, ploras knabineto,
Mia kara hirundeto.
Estas mi en lando fora -
Tre doloras mia koro.
Refreno:

Versxu vin-mielon fortan.
Se hazarde venos morto,
Enterigu en Ukrajno
Cxe knabino mia fajna.

Refreno:

Гей, соколи

Українська народна пісня
Слова Тимка Подурu

Гей, десь там, де чорні води,
Сів на коня козак молодий.
Плаче молода дівчина,
Їде козак з України.

                Гей, гей, гей, соколи,
                Оминайте гори, ліси, доли.
                Дзвінь, дзвінь, дзвінь, дзвіночку,
                Степовий жайвороночку!

                Гей, гей, гей, соколи,
                Оминайте гори, ліси, доли.
                Дзвінь, дзвінь, дзвінь, дзвіночку,
                Мій степовий, дзвінь, дзвінь, дзвінь!

Жаль, жаль, за милою,
За рідною стороною.
Жаль, жаль, серце плаче,
Більше її не побачу.

Приспів:

Плаче, плаче, дівчинонька,
Люба моя ластівонька.
А я у чужому краю,
Серце спокою не має.

Приспів:

Меду-вина наливайте.
Як загину - поховайте
На далекій Україні
Коло милої дівчини.