Магiя -Серпень. Початок-

Валео Лученко
Ритуали, знаки, мітки: кава з бобами какао, скрекіт сороки
(знов прилетіли на зміну крукам).
Кроки ледь чутні чи гномів чи тролів
повз квітники обіч дому.
Трави на луках на пси перейшли, на солому
і половіють.
І небо від спеки вже вицвіло геть.
Навіть уранці блакитна намітка тут обіцяє небачену спеку
Пек тобі цур!
Літо, як голка, як шприц з героїном,
прикорень, цеп і налигач.
Гул Океану далеко. Не чутно, не видно. В три дев'ять царстві,
а може на іншій планеті.
Там, де реальність оцю генерують.
Хочеться знов прохолоди.
Жовтого Сонця і синього Неба
Ясності: На оковиді та в голові.
Легкості в серці та скронях.
На оболоні, у лозах, випасують кіз,
там, де недавно ще тури гуляли
і коні.
Віз у фольклорнім музеї і чайка,
лодія вікінгів, спис і кольчуга,
тримба, гудок і сопілка.
Плетиво слів і предметів
Сітка. Міцніш не буває.
Кава холоне і гріється бренді
Годі! Забудьмо про все.
Будьмо!
Ковток за ковточком:
ТЕПЛЕ_гаряче_ХОЛОДНЕ

© Copyright: Валентин Лученко, 2016