Як цап

Юрий Хат
Народила мати пару:
Двох чудових немовлят.
Ось тоді небесну кару
Бог наслав: був дощ і град.
Може, біс приніс ту хмару?
Грім лунав, немов снаряд.
Навпіл браття з'їли чару:
Зненавидів брата брат.

Наче, малюки сказилиь:
Перший верещав, як свин,
Один в одного вціпились,
Бекав цапом другий син.

Як спочатку повелося,
Так і досі йдеться так.
"Миром вам, брати б, жилося!" -
"Буде так, як свисне рак".

Сподіваюсь, чари злющі,
Поверне Господь назад:
І проллється дощ цілющий,
І полюбить брата брат.

Братня цапяча борідка,
Хай полюбиться хохлом.
Оселедець - хлістка мітка,
Стане цаповим добром.