Слънцето огнено

Радко Стоянов 2
Слънцето огнено сипе жарава,
пъкълът сякаш е слязъл при нас.
Хляб се пече и надежда изгрява -
зреят мечтите със житния клас!

Хора и птици жадуват прохлада,
сенки дебели и тъмни гори.
Бягат от адската жертвена клада,
ала в очите им радост искри!

Пее морето, препускат вълните,
галят горещите знойни тела.
Лодки се губят далече в мъглите,
бризът повдига щастлива пола!

Лято горещо, на слънце богато,
колко блажени са твоите дни!
Пак ще се къпем в морето от злато,
обич ще блика от всички страни!