25- iй рiчниц Незалежностi Украiни

Геннадий Сивак
25 річниці Незалежності Украiни.

На дзвіниці  лелека волав,
На жаль,спокій  усім  тільки сниться,
Знов, в АТО бій нічний відлунав,
Хоч на ранок, парад у столиці…

Та на жаль грізний час не минав,
За майбутнє  всі моляться  Богу,
Є надія, що прийде пора,
Та знайдуть усі мирну дорогу…

Пам'ятати  усе. У народу і сила, і воля,
Ось калина червона  палає вогнем,
Вчить  як мати  нескорена доля,
Та міцніє Вкраїна моя з кожним днем…

У тривогах живемо, й  ворожі навали,
Відбиваємо ми, сильним  й  грізним мечем,
Не для бід ми країну нову будували,
Та на жаль, що великий, на серцях наших щем…

Тільки є оберіг, що від  лиха рятує,
Нам його  дав навіки Великий Господь,
Що вкриває бійців від смертельної кулі,
Тільки просить  щоденно усіх: "Не підводь…"

 Хрещатик святий наш,  гордливо стрічає,
Під сонцем серпневим тріпотять прапори,
Тільки знай, Батьківщина добро пам’ятає,
Та бажає лиш  щастя своїй дітворі.


Автор  Геннадій Сівак.
24  серпня  2016 року.