Вероника из Песняров

Сергей Былинин
И вновь увидел я тот дом,
Где годы первые прошли.
Там стены мохом поросли,
И тьма за радужным стеклом.
И всё в пыли. И стало мне
Так смутно-смутно в тишине…
Я в сад пошел – там глухо, дико
И всё травою поросло…
Но всё, что было, то прошло,
И только надпись «Вероника»…
Надрезом липовой коры
Жила мечтами той поры:
Расти и развивайся, древо,
Как монумент живой вставай
И к небу надпись поднимай.
И к небу надпись "Вероника"...
Летят года над ветхой крышей,
А имя милое все выше.



Оригинал:

I зноў пабачыў я сялiбы, 
Дзе леты першыя прайшлi.
Там сьцены мохам параслi,
Вясёлкай адлiвалi шыбы.
Усё ў пылу. I стала мне
Так сумна-сумна ў цiшыне...
Я ў сад пайшоу - там глуха, дзiка,
Усё травою парасло...
Няма таго, што раньш было...
I толькi надпiс "Веранiка"...
на лiпы ўрэзаны ў кары.
Казаў вачам аб тэй пары:
Расьцi, ўзмацовывайся, дрэва,
Як манумент жывы ўставай
I к небу надпiс падымай,
I к небу надпiс "Веранiка"...
Чым боле сходзiць дзён, начэй,
Тым iмя мiлае вышэй...