Вiтаю, Батькiвщино!.. Елена Каминская7

Светлана Груздева
                http://www.stihi.ru/2016/08/24/2925

Оригинал:


З двадцяти п’яти річчям тебе, Україно!
Незалежність дається не легко і досі…
Твій народ нізащо не впаде на коліна,
Не змовчать навіть ті, що живуть в безголоссі…

Ти під захистом, ненька, дітей своїх рідних,
І життя віддаються за небо і жито.
Всі вони мають право на щастя! І гідність
Разом з кров'ю в  серця їх величнії вжита!

А тризубом про волю народ сповіщає
Від чиїхось лихих намагань і намислень.
Сила духу синів із пітьми воскрешає,
Та у вени впускає оновлення кисень.

Ніжність дочок у сяйвах: блакитний  і жовтий,
І де мужність беруть найлегкіші пір’Ї ни?!
Вишивають на долю рушник дивним шовком,
Що коханням вважається до України!

Тож квітуй, Незалежна, бо є ради кого
Бути щедрою, щирою, доброю нині
І надалі встеляти дбайливо дорогу.
Для народу свого будь завжди Берегиня!


Перевод с украинского Светланы Груздевой:


С двадцатипятилетьем!  – скажу Украине.
Независимость всем нелегка, но желанна.
Твой народ никогда не падёт на колени,
Освящает мечта его планы

Под защитой детей, в ком болят твои раны.
Отдаются их жизни за рожь и за небо.
Все на счастье имеют законное право,
И в достоинстве свята потреба!

А трезубцем свободу народ защищает
От попыток вранья и лихих измышлений.
Силу духа сыновью из тьмы воскрешает.
В вены льёт кислород обновлений.

Нежность дочек в лучах: голубой вместе с жёлтым…
В них истоки их мужества скрыты поныне.
Для удачи украсят рушник дивным шёлком:
Это символ любви к Украине!..

Расцветай  независимо, Богу угодно,
Устилай трудный путь сетью радужных линий.
Пусть же в доме твоём не живёт непогода.
Будь народу всегда Берегиней.


Аватар Автора оригинала