при дорозi

Марина Гареева
а потім розпочнеться карусель,
де хмари зачепились за калюжі
і плавають, вдивляючись в лице,
розбризкуючи вишні в запилюже...
не ний, що твій розірвано рукав,
подряпини на стовбурі, мов в серці
хтось вирізав насмішливе «І love»
й пішов по листю, що вже не озветься
ні танком у вологих пелюстках,
ні хрускотом у пальцях, що не в змозі
тримати все життя в своїх руках –
і задерев’яніли при дорозі.