Рашучым будзь...

Ковалёв Александр Павлович
Рашучым будзь...
Людмила Ратькова
***
Вы чуеце -- пралеска расцвіла?
Маргае вейкамі чароўна.
Кволую галоўку падняла,
Глядзіць на ўсё здзіўлённа.

Кругом -- снягі, трава маўчыць,
А вецер іншы раз скуголіць.
О, як салодка на свеце жыць!
Ніхто мяне не патрывожыць!

Я ўсім нясу вясны цяпло.
Блакітам вочкі ззяюць,
Схіліся да мяне, крані
І тваё сэрца, як снег, растае.

Мы будзем радавацца дню,
Дарыць усім свае любові.
Бяжы да мілых вуснаў, прыхіні
Сваю каханую да болю.

Рашучым будзь, не ўступі
Любоў сваю другому.
Недарэмна пралеска расцвіла:
Пачуццям нашым указвае дарогу.
Александр Задорожный-Васильченко.
***
Решительным будь ...
===
Подснежников поляна расцвела,
Марго ресницами очаровательно.
Хрупкую головку подняла,
Смотрит на все старательно.

Кругом - снега, трава молчит,
И ветер иногда воет.
А как сладко на свете жить!
Когда душа твоя не ноет.

Я всем несу весны тепло.
Голубизной глаза сияют,
И на душе становится светло,
И твое сердце, как снег, тает.

Мы будем радоваться дню,
Дарить частицу всем любви.
И пусть уста твои поют,
Для нас они поют, двоих

Решительным будь, и не отдай,
Любовь свою другому человеку.
Для нас любовь, как милый край,
И пусть живёт она от века к веку.
***
15.04.2013г.
http://www.proza.ru/pics/2011/09/23/772.gif