***

Светлана Гуцу
Ma intreb ce tot fac?...
Si de ce nu pot sa tac?..
De ce prietenii nu 's ptieteni
Sau au devenit ei nu mult mai iefteni.

De ce lacrima-i amara
Cuvintele ca plumbii omoara
Dupa o vreme, dupa un timp
Secunde, minute, ani , anotimp.

Ma intreb a cui e vina,
Cine primul atinge frina,
Ce seamana vintul de azi....
Mireasma, scintee sau necaz.

De ce avem nevoie noi?...
Sperante, visuri fara soi..
De adevar.., cu 'nselaciune
Indrazneste acu.., tu spune

Stau pe mal, valuri ma'neaca
Ce s-ar intimpla daca...daca...
Stau si ma intreb ades
Ma ridic sau mai tot cedez...?

Din nimicul cel mai am
Cu cicatrici, pare cam.....
Pe umerii fragezi si goi
Cad noroi sau poate ploi...