п ятничне

Марина Гареева
щоб не сказала – тремтітимеш під вогнем,
виведи літери – з тіла, з усього міста..
у бомбосховищах стоси вчорашніх тем
спалюють шпальти, лишають від вирв намисто.

хтось розкидає листівки, в яких війна;
хтось роздає промо-коди й ключі від миру,
Мері вимінює хліб на ковток вина
(краще б червоного), біле наллють Феміді.

обвинувачені хочуть одного, щоб
очі подіти, заправити в окуляри
спалахи поглядів, радість від “я знайшов”
різко підсилити – “я загубила марно” .