Песен през сълзи

Ружа Велчева 2
Днес песента ми,
 посивяла, секна,
обесена на  сетната илюзия.
Загубих битката.

Превързах раните си
и по бойното поле
броих през сълзи
мъртвите войници.

Със сетни сили
жертвеник издигнах
и подредих грижовно
скъпите си мъртви.

Прелях им вино.
Жито хвърлих в огъня.
И глас издигнах гневен
вместо кръст над тях.

Сълзите ми куршумени
проблясваха във мрака.
И раните се стегнаха
в юмрук.

Загребах шепа
топла още пепел
от могилата
и тръгнах с твърда крачка
към поредната илюзия.

Ружа ВЕЛЧЕВА