Треба змити

Олександр Мачула
Треба змити*

          Кивати мосьці на слона – не дивина,
          бо звикла вже давно вона і до лайна.
          По-горло ситі всі уже від дивини
          та дуже дивно, чом мовчать слони?..


Прорекла одна шиншила –
не втаїш в торбині шила.
Пожаліти хочу зайку
й нагадаю іншу байку.

Можливо слон отой і гість,
та Васька слухає і їсть…
А ще він „мочить“ не в сортирі,
людей безвинних у всім мирі.

Коли ж ми хочемо спокою,
потрібно знати – їх не двоє.
Зібралась мосьок ціла тічка
злодюг, зелених чоловічків.

Бомблять, ґвалтують, убивають
бо міри в підлості на мають.
А тому треба цілим світом
лайно нарешті все те змити.

03.10.2016

* Відповідь на байку Олекси Удайка „Кивала моська на слона“: http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=692153#com2894064