Мряка

Таисия Цыбульская
Дощ із хмари зарядив,
рясно грядки нам полив,
мокрі ріпа й буряки,
мокрі з редькою рядки!
Мряка мрячить, не вгава,
мабуть, буде до Різдва!
Рясно рюмсає хмарина,
наче грядка в чомусь винна!
Мокрий пес, немов рядно,
псу набридло вже давно!
Навіть качка різко кряка,
- Вже нестерпна сіра мряка!