Дагълар

Лейла Азизова
Дагълар!Дагълар!Хайи дагълар
Кук\ушар куьн лацу я,
Вил вегьена килиг халкьар,
Рагар,вац\ар,тепеяр чи далу я.

Дагъдин синер к\евнвак къалин суьруьйрив
Гуьзел багълар,безетмишна къенсийрив,
Ац\урзава дагъдин рагар манийрив,
Хайи чилиз къулугъзавай жегьилри.

Зи дагъустан,вун дагъларин макан я!
Ви жегьилрин,рик\ер гьарма са къван я,
Заз зун хайи рагаллай хуьр масан я!
Лекьер Ватан,мягькем хьун эрзиман я.

Кьуьчхуьр Саид,Ст\ал Саяд,Етим Эмин,вужар я?
Чи Сулейман Ст\ал буба,лезги халкьдин дагълар я.

Шарвилидин турунин сес,душманд рик\е къабар я,
Лезги хуьре,гьар са жегьил,
Пагьливандиз ухшар я!

Дагъдин яшар агъзурдаллай пара я,
Чи халкьарин гьуьрмет намус зурба я,
Яшлу дагълар,гьелбетда чаз багьа я
Зи азиз халкь!Чи дагълариз икрама!