Скрипка

Александр Бирзула
Мамо! Ти чуєш, Мамо?
Скрипка плаче.
Вона і тужить, біль неначе
Їй аплодує, браво, браво.

Ти чуєш?  Чуєш, тихий стогін.
Там рвуться струни у полоні,
Та притискають їх долоні.
Ти чуєш мову струн та гомін .

Вони говорять між собою
Та забирають тугу ту,
Та ще з очей твоїх сльозу.
Вони збирають... у долоні.

Не плачте Мамо!
Як струна, що натягнули на кілки
Твої відліченні роки.
Твоє життя... його замало.

Не плачте струни. Скрипка. Доля.
Та все відлічують  роки,
Ті дні, мов хвилі у ріки.
Є  тільки часу зла недоля.

А скрипка тужить та сміється,
Як ви сміялись  молоді
Коханням креслили всі дні,
Що із недолей не знається.

Мамо! Ти чуєш, Мамо?
Скрипка плаче.
Вона і тужить, біль неначе
Їй аплодує браво, браво.