Трепетало щастям листя

Надежда Рубан
Трепетало  щастям  листя.

Трепетало , трепетало  щастям  листя
У  осини  і  ясеня  намисті,
І  лиш  місяць  поглядав  на  них  магічно
Бо  були  вони  закохані  навічно.

І  сплелись  вони  гілками  так  забавно...
Та  зашуміли  і  заздрити  їм  стали,
Про  кохання  лиш  дізналися  недавно
Всі  дерева , що  у  лісі  виростали.

Загомоніли  всі,  гілками  захитали,
Про  кохання  вони  вітрови  сказали,
І  сердино  став  він  дути  їм  у  спину
Зламав  тендітну,  молоду,  вітер  осину.

Ціле  літо  ,  усю  осінь  і  всю  зиму
Із  обіймів  не  пускав  ясень  осину,
Не  пускає  він  її  і  досі
Хоч  і  висохла  вона  вже  на  морозі.

Як  теплом  зігріта  стала  днина
Ось  і  диво ,  наче  і  нізвідки,
Як  весна  усі  дерева  розбудила
Кругом  ясеня  рости  почали  дітки.

Вже  зламати  вітер  їх  не  зможе
Бо  ростуть  вони  вже  без  зупину,
Трепетом  і  листям  так  похожі
То  на  ясеня ,  то  на  осину.

Ну  а  ясень,  про  осину  не  забуде
Бо  змужнів за  літо й  виріс  вище,
Захищати  діток  завжди  буде
Від  вітрів  сердитих , що  так  свищуть.

14.10.16 р.
Автор ; Н.П.Рубан.