Песента на кондора

Ружа Велчева 2
Нося слънцето
на крилете си –
златен кръст
в небето над Андите.

Земята –
суета и покой,
гризе сянката ми завистливо.

Приятел ми е вятърът.
Синевата – моя любима.
Жив съм.

Само мъртъв
земята
ще ме има...


Ружа Велчева