В твоей руке-моя рука.. Елена Семаева

Радко Стоянов 2
  (Моему дорогому мужу)

Мы словно Лебеди с тобою..
Навеки связаны-Судьбою..
Ты моя грусть,мой идеал..
За счастье много я отдам..

В твоей руке моя рука,
Мы будем вместе навека..
Мечтала я как все мечтают..
Страдала-как и все страдают..

Но появился в жизни Ты..
И явью стали все мечты!
Мне потерпеть чуть-чуть осталось,
Я потерплю-такую малость..

Чтоб видеть каждый день тебя
И говорить тебе любя:
"В твоей руке моя рука,
Мы будем вместе навека!

Ничто не разлучит с тобой..
Ни трудности,ни волчий вой..
С тобою вместе навека,
В большой руке-моя рука!"

В РЪКАТА ТИ Е МОЯТА РЪКА
 /На моя мил съпруг/

Превод: Радко Стоянов

И сякаш Лебеди сме двама -
нас свързва ни Съдба голяма.
Ти мъка си ми, светъл храм,
за тебе всичко аз ще дам!

Ръката ми – в ръката твоя,
ще бъдем заедно до края…
Мечтаех, както вси мечтаят
и страдах, както всички страдат.

Пред мене появи се Ти
и породиха се мечти!
Да потърпя остана малко,
ще потърпя - не ми е жалко.

За да дочувам твоя зов
и да ти шепна със любов:
„ В ръката ти – ръката моя,
ще бъдем заедно до края!

Не ще ни нищо раздели –
ни трудности, ни вълци зли.
Със теб ще бъдем до века
все влюбени – ръка в ръка!“