Ранки

Стах Розсоха
Ранки псує горнятко кави,
Якого торкаються кволі губи.
Ранки псують метушливі справи,
Які доводять тебе до згуби.

Перша запалена сигарета
В тремтячих руках - убиває ранки.
Прочитаний вірш молодого поета, -
Зворотний бік однієї ланки.

Ранішній промінь не тішить з роками,
Сточують тишу безладні звуки.
Ранки вмирають під каблуками,
І молитовно складають руки.

Їм дістаються пом’яті обличчя,
Голос захриплий, і кашель непевний.
Ранки вмирають - повільно і звично,
Кров’ю спливаючи поруч щоденно.