Спадчына

Галина Гончар-Юревич
На дзьвух баках ракі шырокай
Стаіць наш горад сівявокі,
Тут нарадзіўся, тут і рос,
І з ім звязаў далейшы лес.
А назва у яго - Масты,
Куточак роднай нам зямлі.
Дзяцінства тут прайшло, юнацтва
Я памятаю песні, казкі,
Як мовіла нам іх матуля.
І  разам было так утульна.
І водар кветак каля хаты .
Як працаваць вучыў нас тата.
І снега шмат, канькі і санкі,
І позірк першы закаханы
Калі не можаш развітацца…
Тут шмат сяброў, сямья і праца. 
Квітней далей і прыгажэй,
Куточак спадчыны маей!