Пляшка Jameson

Паша Броский
Пляшка Jameson, кола, два квитки на концерт,
Зелений колір очей, мов Авада Кедавра..
Вип'єм чарівне зілля, згадаєм усе,
В єдиний егрегор з'єднаємо стомлені аури..

Сорочка "Pantera", кеди та пара крил,
Вітер читає проповідь - осені пастор..
Твій погляд, мов краник, подих мій перекрив,
На плечі тендітні спадають фарбовані пасма..

Жовтень вбиває Вересень кулею в лоб,
Ллються з очей помаранчеві сльози-листя..
Повітряним змієм кружляє у небі кульок,
Запах з Макдаку знущально подразнює слизову..

Пляшка Jameson, кола, два квитки на концерт,
Наче сапфіри, сіяють вогні поліцї..
Бог СБУ-шником нас з усіх щілин пасе..
Одне одному хто ми - давай розкладем по полицям..

Друзі, коханці чи може обставин збіг?
У випадковості віриш? Вибач мене, я ні, та
Здається мені, лунає десь в небі сміх,
Богів, що звели нас в середині мертвого літа..

І ми стоїмо, навколо кружляє Київ,
Мов смерч хоче нас затягнути у свій кругообіг.
Наші душі від болю схожі на дуршляки:
Куди пальцем не тикни - то дірка, то рана, то опік..

Весь сум цього міста - зеркалить блиск твоїх лінз,
Його ти ховаєш за усмішку, наче Джоконда..
Це мабуть про нас співає - Танок на Майдані Конго..
Я тобою приручений, наче казковий лис..

Що ж, до побачення, завтра побачимось ще..
Цей смуток не змиє ні дощ, ні віскі, ні кола..
Тільки знаєш, всередині, диким вогнем пече
Розуміння того, що нам разом не бути ніколи..

Пляшку з під Jameson взяв собі якийсь бомж..
Нам по 20 із гаком - враження, ніби 300..
А в небі кульок із написом "Молодь за ЗОЖ"..
Мов загублений лайнер, шукає небесну пристань..

© Паша Броський