Перуанци във Велико Търново

Ружа Велчева 2
Китари,
пончо,
амулети
и шапка в краката –
за дребни монети...

Песента –
пъстро хвърчило,
весело кръжи
над главите ни.

Песента –
за горди мъже,
за смугли момичета...

Пускам в шапката
сърцето си
вместо монета

и политам
на хвърчилото
след опашката
пъстроцветна...

Ружа ВЕЛЧЕВА