Вiктар Шацiла. Чарот

Виктор Шатило
Чарот адвечна шапаціць.
Не лямантуе сэрцам: "Піць".
Сцяблом - матляе валасы,
Нібыта жыта каласы...
Ды колас жытні - бач: асцё!
Адзін чарот куе жыццё:
Ссыхае, - высахлы стаіць.
А - як зялёны - шапаціць.