Дiвочi сльози

Владимир Евтушенко
    ДІВОЧІ СЛЬОЗИ

Чому в тебе, доню, заплакані очі?
Бо дуже короткі роки дівочі,
А вічне кохання в житті не буває,
Кривда та зрада серденько крає.

Червона калина на снігу палає.
Вона, на морозі солодкою стане.
На серці час рани завжди лікує.
Ще буде кохання, життя заквітує.

Без сліз, моя доня, не можна прожити.
Навчишся ти кожній хвилині радіти.
Дзвінкий буде голос дитячій у хаті.
Ще будуть роки і щасливі, й багаті.

Мене ти, матуся, завжди розумієш.
І втішити душу, рідненька, умієш.
Давай тихо, мамо, поплачемо разом
І легше на серці нам стане відразу.