Посвящение-2 Максиму Богдановичу

Соловьёва
Посвящение-2 Максиму Богдановичу

Паэт такі бальны, такі ён хворы.
Жыў у заўсёдным прадчуванні смерці.
І 20 год яму. І гаснуць зоры.
І за яго дрыжыць бязмерна сэрца.

А ён не проста хоча жыць - цікава,
Знайсці ў прыгажосці асалоду,-
Яна для вершаў - лепшая аправа.
Ён сэрца прысвячае ёй з нагоды.

Такі ён пекны. І такі прыгожы.
І кветак, і жыцця ён разумее мовы.
Ой, малады памёр пясняр.О, Божа!
Але ў вяках валодае ён словам.

Решила написать и русский вариант.

Поэт такой больной. И время - остро.
Живёт в предчувствии он скорой смерти.
Поэту 25. И гаснут звёзды.
И за него дрожит безмерно сердце.

Не просто хочет жить он,- интересно.
Язык зверей и птиц он понимает.
И в красоте свои рождает песни.
И даже умирает среди мая.

Такой изящный и красивый,-
И в 25 его погасли звёзды.
Стихи его живут судьбой счастливой,
И словом он владеет виртуозно.