Селяни

Валентина Брижашова
За пасікой на річці брод,
Там баби Лідин є город.
А за городом, низина,
Точніше є то цілина.
У ту низину як зійдеш,
ТАМ МОРЕ КВІТІВ ТИ ЗНАЙДЕШ.
Червоні маки,наче кров,
Чі може сіяв хтось любов?
А поміж маків -волошки,
Вони для маків- ватажки.
Волошки сині-начє очі,
Жіночі очі чі дівочі?
Там є ромашки польові,
Вони,як жінки вольові.
Їх вітер гне,вони стоять,
Їх мочє дощ, вони терплять.
Отак і люди на селі,
Як ті ромашки польові.


(і-и русское,Є-е,ьо-ё,Е-э)