Мовчать лiхтарi, не чують

Катерина Жебровська
Мовчать ліхтарі, не чують,
Що темно у Місті й слизько…
Мовчать ліхтарі, німують…
А темрява владно тисне…

А темрява владно тисне,
Стає над буттям марою…
За хмарами місяць висне,
Наповнений німотою…

Наповнені німотою,
Мовчать ліхтарі, допоки
Світ, схований пеленою,
Шукає світлі дороги…

Шукають світлі дороги,
Знаходять посеред Міста…
І знову світять пророки –
Звучать ліхтарі-намиста…

26.10.2016