Вiктар Шацiла. Свет - пазалоты

Виктор Шатило
Свет - пазалоты.
Млявы. Празрысты.
Звон ад лістоты.
Вецер віхрысты.
Важкая срэбра
Травы схіляе...
У сонцу патрэба -
Кветкі матляе!
Позніцца радасць.
Ссыпаецца долу.
Тонкасці ладнасць.
Думкай у голаў.
Цыбатыя сцежкі.
Лугі праліўныя...
Дымяцца паўмежкі,
Як пожні начныя...
Ліпне скрозь вільга.
Спеклася спёка.
А холад замільгаў.
Блакітам далёка.