Перший снIг

Татьяна Сливко
Зелене ще листя в горіха ,
та вже завітала зима.
Для грудня це радість і втіха -
для жовтня печалі сумА.

Сніжинки м'які, дивовижні,
сріблясті, пухнасті, легкі
обліплюють стовбур весь вишні,
для листя вони затяжкі .

Голівками вниз чорнобривці -
марніють вони з кожним днем.
А холод і сніг для них- вбивці.
Вже острах в очах хризантем.

А листя все пада додолу.
Чи справді прийшла вже зима?
Сніжинки літають по колу...
Та осінь мовчить, як німа.

А може то сніг і вітрище
їй кокон сплели у ту ж мить,
й рахує вона скільки днів ще
холодних лишилось прожить.