Ще тiльки вчора

Наталия Хорунжева
 Ще тільки вчора  спалах блискавиць
Ловили очі злякані в безодні,
Тяглись до неба квіти горілиць,
Зима запорошила їх сьогодні,

І не дала оговтатись траві,
Що після спеки знов зазеленіла.
Тремтять стеблинки ще напівживі,
І хризантема хилиться зомліла.

Нахабний вітер, з’ївши  все тепло,
Враз увірвався холодом зухвало.
І навіть сонце ніби не зійшло -
Лише на мить окраєць показало.

01.11.16