***

Лейла Азизова
Азизова Лейла.

Гьиниз фена инсанар куьн инсанвал?
Чизмача квез я писвални,хъсанвал,
Акахьнава куьн шадвални пашманвал.
Мус хъжеда куьн кьил-кьилел инсанар?

Диде,буба,вах,стха квез язух ша
Пелевай хъен,къеневай рик\ ачух ша,
Итимвилин бап\ах кьилел алук\ ша,
Квехъ ягь-намус, мус хьурай бес инсанар.

Ични къене цунал к\валах туьк\уьдач,
Йифди куьчед хьуналди рагъ куьк\уьдач
Терг ийимир,жегьил чанар жегъидач,
Мус къведа бес са к\ус акьул инсанар.

Гъиле гьатай гьайван ягъиз вагьрамди,
Вуч авуй бес ахпа кесиб хизанди,
Гьалтайт\а квел,са квелайни вик\егьди
Жедачни бес ахпа язух инсанар.