Перший снiг

Наталя Мазур
Цей перший сніг невчасний, як завжди,
Його так не чекають, як Месію.
В тонах мінорних зморені сади
Колишуть на гілках осінню мрію.

А він із ранку падати почав,
Вгорі десь виникав, не знати, з чого.
Ватагами сніжинок-потерчат
Встеляв намоклу згорблену дорогу.

Його сьогодні не чекав ніхто,
Та, врешті, до зими ще не готові.
А перший сніг кроїв своє шитво
І землю в шати одягав шовкові.

29.10.2016р.