Юлияна Донева - Свалка

Юлияна Великова
"СВАЛКА"
Монотонно жужи автобусът,
наближава големият град.
Срещу мене момичето русо,
мята поглед към момъка млад.

Той мило й се усмихва,
а тя го фиксира с насмешка.
След миг той  в ръката й тиква
сгъната малка бележка.

Тя бързо листчето прочита
И вдигнала вежди притихва.
Мълчи със усмивка прикрита,
но не издържа и… прихва!

Първата спирка…. Малката,
тръгва рамо до рамо с момчето.
„ Май, че получи се свалката“ –
прошепва  до мене бабето.