Вставай та йди

Катя Александровская
Якщо кохання зачаїлось десь,
Ти крізь тумани, хуртовини, вітри,
Через світанки та заходи весь -
Вставай та йди вставляти свої титри!

Якщо на жертви йдеш його заради,
Хай навіть ліс горами до небес,
Річки, пустелі, жерл такі принади -
Вставай і йди, неначе вірний пес!

Якщо з орбіти зірветься планета,
Й заплута на Чумацькому Шляху,
Де ні повітря, ані світл карета -
Ти йди і у годиненьку лиху!

Нехай ти втратиш з ним і сон, і спокій,
І стане сердцю тісно повз грудей,
Заради, щоб пізнать сюжет глибокий -
Вставай та йде, де порожньо людей!

13.11.16