Оксанi Пахльовськiй

Алексей Бинкевич
              Весною через паркан його дачі перевішувався бузок, і Єжи, Твій    батько, вломивши кілька гілочок, дарував мені той бузок у крапельках роси.
                Ліна Костенко

                Оксані Пахльовській

...і нас колись поглине мрійний обрій,
колись і це сторіччя промине,
лишивши по собі офірний обрис,
і десь жаданий спомин промайне -
дорожчий від скарбів князів Монако:
живий шматок лілової краси -
отой бузок з маєтку Пастернака
в рясних обіймах божої роси.
13.11.16