Пройти крiзь багаття

Прокопенко Юрий
Зізнатись в коханні – пройти крізь багаття,
Згоріти безжально, чи стати вогнем.
Спізнитися вкотре, а може із шмаття
Так вчасно створити свій власний Едем.

Свою невагомість поглинуту світлом,
Яскраву пригоду на вдалий мотив.
Вже зцілення просить розверзене літо,
Благає прозріння в кінці суєти.

Та що там прозріння, коли в епіцентрі
Знаходяться мрії про щиру любов.
Коли почистішали побуту нетрі
І якось по-іншому ваблять, либонь.

Усе на цім світі зробилося кращим,
Де навіть непевність – без слів говірка.
Немов розступилися прикрощів хащі,
Життя понеслось, мов бурхлива ріка.

18:58, 16.11.2016 рік.

Зображення: https://en.yeed.me