Да бъде светлина

Ружа Велчева 2
Гневен е Бог!
Под него
далече долу
Земята
зачената
с Божията промисъл
като проекция на Рая
тъне в отрови
мрак
и смърти
смърти на деца
мечти
и вяра

И рече Бог:
Да бъде светлина отново!

И нареди на архангелите-войни
Земята да прочистят
хората да вразумят
надеждата
и вярата
да възцарят отново

И прати бели гълъби
раните
да превържат 
на Земята
на хората...

Ружа ВЕЛЧЕВА