Фотокарткам

Джерри Лоу
Вкриваються пилом альбоми
й старі фотокартки щасливі

Годинник невпинно стрибає
по цифрам червоними стрілками

Не кажучи скільки жити
мені й за вікном зливі

Рахуючи межі наші із нею наступними понеділками.

Я знаю напам'ять тебе
і твої фантастичні історії

Герої усі перебрались до мене
на книжні полички.

Говорять вночі про небо
і грані уяви хворої.

Я бачу, вони перебрали від тебе манеру і звички.

З усіх фотокарток твоя
засинає давно під моєю ковдрою

Гріє ночами, вколисує тихо,
лікує безсоння...

Стала вже трохи пом'ятою з часом
й помітно пожовклою

На собі лишила лінію кожну на моїх долонях.

Я часто вночі говорю до стелі
вбачаючи в ній тебе

Вона безпідставно мовчить
вже, приблизно, шість років

Кіт тепер замість диванів
нахабно мене шкребе

Ховає під ліжко мою рівновагу і спокій.

Дорожчий за всіх живих,
найцінніший у цілому Всесвіті

В домашніх архівах,
датованих іншим, минулим життям

Назви на котрих затерті
або закреслені

Люди у котрих навмисно назвались чужим ім'ям.

Від тебе на кухні лишився
холодний невипитий чай

Газети забутого року
і дивні старі окуляри

Приходь в мої сни, залишайся на довше,
Не забувай...

Обіцяй бути поруч, далеким та вічно коханим.