Юлияна Донева - Под беседката

Юлияна Великова
ПОД  БЕСЕДКАТА

 Играеха дечица под беседката,
 която  се намираше пред блока.
 Но от първият етаж съседката,
 показа се и почна да ги хока:

Хей, обед е,  какъв е този крясък? –
завика тя с пискливият си глас.-
Защо не идете на оня пясък,
човек не може да поспи от вас…

Притихнаха…Едно момченце с книжка,
зачете но гласът му – приглушен.
Но скоро заиграха „скришка – мишка“
защото глас ме сепна: -  „Пу, за мен!“

Увлечени отново във играта,
забравили те бяха за съседката.
И пак се вдигна шум до небесата
и продължи играта под беседката.